Firma Hakkında
Ayhan TERZİ
Kaymakam
Kaymakamımız Ayhan TERZİ’nin Öz Geçmişi;
1984 yılında Kastamonu ili Daday ilçesinde doğdu. İlk ve orta okulu İstanbul Gaziosmanpaşa’da Kadri Yörükoğlu İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini ise yine aynı ilçede bulunan Plevne Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimine 2001 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde başlayarak 1 yıl hazırlık okuyup 2006 yılında tamamladı. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. 2007 yılında İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 21.03.2008 tarihinde Giresun Valiliği’nde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.
Daha sonra Kastamonu Abana Kaymakam Refiki, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerine vekaleten baktı. Nevşehir’e teftiş stajını yapmak üzere atandı. Nevşehir ili teftiş stajının ardından Kastamonu ili Abana ilçesine tekrar vekaleten Kaymakam olarak atandı. 20.01.2009 tarihli Bakan onayıyla Burdur ili Çeltikçi ilçesine atanan Sayın TERZİ, ayrıca Burdur’da Vali Yardımcılığı görevini de yürütmüştür.
Kaymakam TERZİ, en son Denizli-Babadağ ilçesinde kaymakamlık yaptıktan sonra İngiltere’ye gitti. İngiltere’de 1 yıl kalan Sayın Terzi, döndükten sonra Ankara’da İçişleri Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu kaymakamlık kursuna katılmıştır. Kaymakamlık kursunu ”Üstün Başarılı” bitirmiştir.
8 Şubat 2011 tarihinde kura çekip Çankırı-Bayramören’e atanan Sayın Ayhan TERZİ, 2013-2015 yılları arasında Erzurum-Pazaryolu İlçesinde Kaymakamlık yapmıştır.
28 Haziran 2015 tarihli kararname ile Erzurum Vali Yardımcılığına atandı.
Cumhurbaşkanlığının 01.09.2018 tarih ve 2018/157 sayılı kararnamesi ile İlçemize atanan Sayın TERZİ 18.09.2018 tarihinde İlçemizdeki görevine başlamıştır.
İLÇENİN TARİHİ
Pazar M.Ö. 64 yılında Pompeius tarafından “Athena“ adıyla kurulmuştur. Grekçe bir sözcük olan “Athena” Latincede Minerva akıl, güzellik ve hikmet anlamındadır.Roma konsülü Pompeius tarafından kurulan Athena uzun bir süre Roma’ya bağlı olarak kalmıştır. Athena dağları geçit vermeyen bir güzelliğe sahip olduğundan, zamanın istilacılarından kaçan Grekler, Gürcüler, Mergeller ve Ermenilerin de sığınak yeri olmuştur.Yeryüzünde Müslümanlığın doğuşundan sonra, Emeviler döneminde Anadolu’ nun, özellikle güney bölümlerinde büyük kuşatmalar olmasına karşın, Athena bölgesine Müslümanların geldiğine ilişkin hiçbir belgeye rastlanmamıştır. İlçenin Müslümanlıkla doğrudan temasa geçmesi Türklerin Müslümanlığı kabulü ile başlar. Pazar ve bölgesi 1054 yılında da Müslümanlığı tamamen kabul eder.Trabzon’un Rum Pontus İmparatorluğundan kurtarılması Fatih Sultan Mehmet tarafından 1461 yılında gerçekleşince Rize sahilleri tamamen Osmanlı’ların eline geçmiştir. Athena bölgesi de Türk egemenliğine katılınca Pazar, Ali Paşa’nın emrindeki komutanlara tımar olarak verilmiştir. Erzurum halkının bir bölümü Yavuz Sultan Selim döneminde Rize’ ye yerleştirilmiştir. Pazar Osmanlı döneminde, uzun bir süre tımar olarak yönetilmiştir. Batum Rusya’ ya bırakılmadan Batum‘ a bağlı bir ilçe olarak kalmış, 1864 yılında da tamamen İlçe durumuna getirilmiştir. İlçemiz 1916 yılında Rus işgaline uğramış, 1918 de Rus işgalinden kurtulmuştur. Cumhuriyet döneminde 1928 yılında Athena adı Pazar adıyla değiştirilmiştir. Pazar’ da ‘’Pazar yeri’’ anlamında kullanılmıştır. Pazar Rize’nin doğusunda Hopa – Rize devlet yolu üzerinde doğu batı istikametinde kurulmuştur. Doğusunda Ardeşen, batısında Çayeli, güneyinde Hemşin ve Çamlıhemşin ilçeleri, kuzeyinde de Karadeniz yer alır. Yüzölçümü 315 km2 dir. Pazar arazisi engebeli bir yapıya sahiptir. Arazi derin vadilerle yaratılmıştır. Yılın her mevsiminde düzenli olarak yağış alır. Yazları serin geçmesine karşın, kış aylarının yoğun yağışlı olması nem oranını yükseltmektedir. Akarsuların rejimi düzensizdir. İlçenin en büyük akarsuyu, Hemşin deresidir. Diğerleri Bodasarı, Melyat ve Hunarsu dereleridir.
Bu sayfa kurumun resmi sayfası değildir ve sadece telefon numarası, web sitesi, adres gibi rehber bilgileri sunmaktadır.
Soru, öneri veya şikayetleriniz ile ilgili olarak yetkililere erişmek ve sunulan hizmetler ile ilgili bilgi almak için arayabilir, mail atabilir veya resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.